Het ontstaan van Hartenkussen

De historie achter Hartenkussen gaat terug naar 2013. Tessa Konijn is begonnen met het ontwikkelen van het hartvormige Boezemkussen, hét perfecte kussen om pijn en ongemak na borstkanker te verzachten. Dit hartenkussen heeft voor vele vrouwen echt een verschil gemaakt.

 

We maken een sprong in de tijd en belanden in 2020. Miranda Zechner-Deen (een krachtige en creatieve zakenvrouw) is een goede bekende van Tessa. Ze gaf aan dat zij wel meer wilde doen met de prachtige Boezemkussens. Voor alles is een tijd. En zodoende kwam Miranda naast Tessa staan en neemt zij de werkzaamheden en het bedrijf in 2021 over.

 

Miranda wil niet alleen het Boezemkussen verder de wereld in helpen. Ze heeft allerlei leuke en goede initiatieven die zij wil ontwikkelen, voor verschillende toepassingen en voor uiteenlopende doelgroepen. Het hartvormige kussen staat hierbij centraal. Daarom gaat Boezemkussen verder als onderdeel van Hartenkussen.

Nieuw: het Troostkussen

Het hartenkussen bleek niet alleen te helpen bij fysieke ongemakken, maar het bood ook troost aan de gebruikers van het kussen. Zo ontstond het Troostkussen.

 

Ziek en zeer heb je nooit alleen, ook je naasten worden erdoor geraakt en hebben behoefte aan troost en geborgenheid. Ook dat biedt het hartvormige kussen, niet alleen door haar vorm, maar ook door haar zachtheid en de liefde waarmee het wordt gemaakt en (cadeau) gegeven. Het mooie van het Troostkussen, is dat je deze zelfs kunt laten maken in de stof van een kledingstuk of deken van jouw dierbare voor in een stof van jezelf voor je dierbare(n).

Nieuw: het Troostkussen

Het ontstaan van Boezemkussen

Bij Tessa Konijn werd in 2013 borstkanker geconstateerd. Een van haar borsten werd verwijderd en later is deze met plastische chirurgie gereconstrueerd. Ook is in haar oksel een lymfeklier verwijderd. Alles is gelukkig goed gegaan, maar ze bleef veel klachten houden in het okselgebied. Ze kon haar arm niet langs haar lichaam laten hangen, had behoefte de oksel open te houden, met als gevolg spanning en vermoeidheid in haar schouder. In haar zoektocht naar een passend kussentje, stuitte ze op het Heart Pillow dat van oorsprong uit Amerika komt. Dit was echt een uitkomst! Ze droeg het kussentje altijd bij zich: op de bank, in de bioscoop, in de auto of als ze elders lang moest zitten. Het kussen gaf dan steun en daardoor ontspande het hele oksel- en schoudergebied. Dit wilde ze voor veel meer vrouwen mogelijk maken. Tessa’s creativiteit en ondernemerschap zorgden voor het ontstaan van het Boezemkussen.